مقدمه: مفهوم غذای عملگرا از آنجا شکل گرفت که مشاهدات نشان دادند که برخی مواد غذایی و یا نوشیدنیها دارای اثراتی بر سلامتی هستند که این اثرات را نمی توان به محتوای مواد مغذی (نظیر درشت مغذی ها، ویتامین ها و یا مواد معدنی) آن ماده غذایی نسبت داد. امروزه غذای عملگرا به ماده غذایی اطلاق می شود که دارای اثراتی فراتر از ارزش تغذیه ای و یا محتوای مواد مغذی خود بر سلامتی انسان باشد. اگرچه ممکن است این واژه را برای غذاهایی که تغییر یافته و یا با سایر مواد غذایی ترکیب شده اند بکار برد، اما برخی مواد غذایی هستند که به طور طبیعی دارای اثراتی اثبات شده بر سلامتی می باشند. بررسی ها نشان می دهد که امروزه مصرف کنندگان در بسیاری از موارد ترجیح می دهند تا اقلام مورد نیاز خود را از بین غذاهای عملگرا انتخاب کنند. مهمترین اثراتی که برای این مواد غذایی قابل ذکر است، عبارتند از: تاثیر بر ارتقای سیستم ایمنی، دارا بودن خصوصیات آنتی اکسیدانی، ضد التهاب بودن، سمیت زدایی و یا اثرات کارافزایی (ارگوژنیک). مهمترین مواد غذایی که برای بررسی خصوصیات عملگرایی آن ها مورد بررسی قرار گرفته اند، ترکیبات شیمیایی فِنولیک با منشاء گیاهی، باکتری های پروبیوتیک، فیبرها و سایر کربوهیدرات ها با هضم ناقص می باشند، اما آغوز و زرده تخم مرغ و برخی دیگر از مواد غذایی غیر گیاهی نیز به عنوان غذاهای عملگرا در نظر گرفته می شوند. اگرچه اثرات بسیاری از این مواد غذایی در مطالعات برون سلولی و نیز بر روی حیوانات آزمایشگاهی به اثبات رسیده است، اما برای بررسی اثرات دقیق آن ها در مطالعات انسانی هنوز مسیر پُر چالشی در پیش است. با توجه به اهمیت و اثرات این مواد غذایی بر سلامتی، افزایش قابل توجه تحقیقات در خصوص این مواد غذایی و عرضه روزافزون فرآورده هایی با تبلیغ دارا بودن خصوصیات عملگرایی، آگاهی نسبت به اصول مرتبط با غذاهای عملگرا و داشتن یک تصور ذهنی برای ارزیابی این مواد غذایی برای عامه مردم و به ویژه متخصصین تغذیه و خدمات بهداشتی الزامی به نظر می رسد.
فهرست مطالب: فصل اول: غذاهای عملگر 1-1 مقدمه 1-1 مفاهیم و تعاریف 1-2 تاریخچه 1-3 غذاهای عملگرا یا فراسودمند 1-3-1 پروبیوتیک، پری بیوتیک و سینبیوتیک ها 1-3-2 رنگدانه ها 1-3-4 اسیدهای چرب غیراشباع 1-3-5 فیبرهای گیاهی 1-3-6 مواد معدنی و ویتامین ها 1-3-7 آنتی اکسیدان ها 1-3-8 فیتو کمیکال ها 1-3-9 گیاهان سنتی و دارویی 1-4 ژاپن، مهد غذای عملگرا فصل دوم: پروبیوتیک مقدمه 2-1 نقش پروبیوتیک ها 2-3 منافع مصرف پروبیوتیک ها 2-4 اشکال پروبیوتیک ها 2-5 نکات مهم در رابطه با پروبیوتیک ها 2-6 مصرف پروبیوتیک ها در دام و طیور 2-7 عملکرد پروبیوتیک 2-8 چه نکاتی در مصرف پروبیوتیک ها حایز اهمیت است 2-9 فراورده های لبنی 2-10 نسل جدید محصولات لبنی 2-11 ماست پروبیوتیک 2-12 میوه و سبزی 2-14 گوشت 2-15 بررسی مقایسه ای عملکرد آنتی بیوتیکها و پروبیوتیک ها 2-15-1 آگهی 2-15-2 مکانیسم اثر پروبیو تیک ها به چند شکل است 2-16 پروبیوتیکها و فلور روده و نقش آن در سلامت انسان 2-16-1 نقش های مهم فلور طبیعی روده 2-16-2 آگهی 2-16-3 افزایش جذب و ذخیره لیپیدها 2-16-4 تاثیر آنتی بیوتیک ها بر روی فلور روده 2-17 نتایج تحقیقات صورت گرفته در این زمینه نتیجه و بحث منابع و ماخذ پی نوشت
تعداد مشاهده:
2580
مشاهده
فرمت فایل دانلودی:.doc
فرمت فایل اصلی: docx
تعداد صفحات: 62
حجم فایل:352
کیلوبایت
قیمت:
8,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.
پرداخت و دریافت فایل
راهنمای استفاده:
مناسب جهت استفاده دانشجویان تغذیه
محتوای فایل دانلودی:
در قالب فایل word و قابل ویرایش